Hvor mange fisk er der i havet?

Professor Ken Haste Andersen, DTU Aqua holder foredraget "Hvor mange fisk er der i havet?" som en del af foredragsrækken "Livet i havet".

Der er gratis adgang til foredraget, som foregår på Geologisk Museum i København.

Foredragets indhold

Fisk fra havet har været en vigtig kilde til mad i al den tid, der har levet mennesker i Danmark. I dag, hvor fiskeriet foregår med store kommercielle trawlere, er fiskeriet reguleret for at sikre en optimal udnyttelse. Denne regulering kræver, at vi ved, hvor mange fisk der er i havet, og det er et vanskeligt problem, fordi havet er stort, dybt og uigennemsigtigt. Ken Haste Andersen vil i sit foredrag beskrive, hvordan vi med meget simple metoder kan lave et overslag over, hvor mange fisk der er i Nordsøen, hvor mange vi kan fange, og hvor mange penge vi kan tjene på dem.

Om foredragsrækken "Livet i havet"

Hvordan vil livet i oceanerne blive påvirket af ændringer i miljø og klima, og hvordan influerer disse ændringer på vores mulighed for at udnytte havets ressourcer? Dette er de overordnede spørgsmål i denne foredragssrække, som gives af forskere med tilknytning til forskningscenteret Centre for Ocean Life, VKR Centre of Excellence.

Foredragsrækken præsenterer den spændende biologi for livet i havet, der er fundamentalt anderledes end livet på landjorden, og som spænder fra de mindste mikroskopiske plankton-organismer til de største hvaler. Samtidigt beskriver foredragsrækken, hvordan viden om organismerne og deres vekselvirkninger på individ-niveau kan hjælpe os til at udvikle bedre modeller af havets økosystemer og forhåbentligt blive i stand til at forudsige konsekvenserne af menneskeskabte påvirkninger.

Andre foredrag i rækken

  • 15. september 2014: Havets usynlige liv
    Professor Thomas Kiørboe, DTU Aqua
    Læs mere om foredraget

  • 27. oktober 2014: Zooplankton-hydrodynamik
    Lektor Anders Peter Andersen, DTU Fysik
    Læs mere om foredraget

  • 17. november 2014: Havets mikroskopiske kødædende planter
    Professor Per Juel. Hansen, Biologisk Institut, Københavns Universitet
    Læs mere om foredraget

  • 8. december: Oceans, Climate and Carbon Pumps (på engelsk)
    Professor Andre W. Visser, DTU Aqua
    Læs mere om foredraget

Centre for Ocean Life

Alle foredragsholderne er tilknyttet Centre for Ocean Life. Centre for Ocean Life er et tværfagligt forskningscenter, hvor biologer, fysikere, matematikere og kemikere studerer livet i havet og udvikler modeller af marine økosystemer med henblik på at kunne vurdere effekter af klimaændringer, fiskeri og andre miljøpåvirkninger. Centret er oprettet af Villum Fonden som et VKR Center of Excellence og engagerer studerende, post docs og forskere fra DTU, KU og RUC.

Læs mere om Centre for Ocean Life på centerets hjemmeside

Logo

 

Tidspunkt

man 06 okt 14
19:30 - 21:00

Arrangør

Selskabet for Naturlærens Udbredelse

Hvor

Geologisk Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K