DTU Aqua går til filmen

tirsdag 04 mar 14

DTU Aqua har udlånt rekvisitter til den nye danske film ’Klumpfisken – Kærlighed og fiskekvoter’, der har premiere torsdag den 6. marts.  Det har ifølge produceren været med til at skabe autenticitet og troværdighed.

På torsdag den 6. marts har den danske spillefilm ’Klumpfisken – Kærlighed og fiskekvoter’ premiere i landets biografer. Her spiller DTU Aqua en rolle.

Filmen handler om den kvindelige havbiolog Gerd fra DTU, der ankommer til et fiskersamfund i Nordjylland, hvor hun møder den 45-årige fisker Kesse, der kæmper en desperat kamp for at holde kreditorerne for døren. Trods deres åbenlyse forskelligheder forelsker de sig hovedkulds i hinanden, og så sker der en masse spændende.

Et troværdigt billede

Ifølge producer Claudia Siesbye Halsted fra produktionsselskabet Film Maker har DTU Aqua været med til at give filmen et troværdigt billede af Gerd og de værktøjer hun arbejder med:

"Det har fra start været vores mission at lave en film, som var så troværdig og autentisk som overhovedet muligt. Derfor var det vigtigt, at være i kontakt med DTU Aqua og få en forståelse og en indføring i, hvordan det er at være havbiolog og høre, hvilke udfordringer de står over for – både med hensyn til fiskerne og deres egentlige arbejde til havs. Det har været meget givtigt - især på manuskriptplan."

Statister og rekvisitter

DTU Aqua har blandt andet udlånt fagbøger til at artsbestemme fisk og til dataanalyse, anatomiske tegninger af fisk, en aluminimuskasse til feltudstyr, olietøj, gummistøvler, målebræt, fiskekurver og en såkaldt fiskeketcher til at få fiskene op i båden. Desuden optræder nogle af medarbejderne som statister på DTU Aquas kontor i Hirtshals.   

Bag filmen står instruktør Søren Balle. Filmen er optaget i foråret 2013 i og omkring Hirtshals.

Se trailer til filmen 'Klumpfisken - Kærlighed og fiskekvoter'