Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

AF mik
25 APR

Historiske data viser os, hvor mange fisk man kunne fange i fjordene i gamle dage

100 år gamle fiskeridata bekræfter det, mange har sagt i årevis: Mængden af fisk i danske fjorde er faldet markant. DTU Aqua har set på særligt bestanden af skrubber i de historiske data, fordi skrubben betragtes som en indikator for at vurdere miljøtilstanden i kystområder.

hypoxiprojektet-6-foto af Sune-Riis-Sørensen
22 APR

EU tager ambitiøst skridt til at styrke dyrs sundhed og trivsel

DTU Aqua vil bidrage med forskning og ekspertise til et stort nyt 7-årigt europæisk partnerskab af forskere og fonde, der skal hjælpe med at forbedre dyrenes sundhed og velfærd. DTU Aqua skal stå i spidsen for forskningspakker med fokus på fiskesygdomme og akvakultur.

Fiskeri i Skagerrak. Foto: Paulina Urban
27 MAR

Ph.d.-forsvar om anvendelse af eDNA i overvågning af marine ressourcer og biodiversitet

Den 5. april 2024 forsvarer Paulina Urban sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online eller fysisk på DTU i Silkeborg.

Privat Daniel Denderen og Cornelia Jaspers
31 JAN

To unge forskere fra DTU Aqua får Villum Young Investigator

Villum Fonden uddeler i år millionbevillinger til forskertalenter i Danmark fra fondens Young Investigator Program (YIP) – to af de udvalgte i 2024 kommer fra DTU Aqua,hvor de beskæftiger sig med påvirkning af klimaforandringer på fisk og gelatinøst plankton

Klimakoks---TV-2-Bornholm
23 JAN

Klimakoks i Østersøen

Østersøen er et sart økosystem, der er under stærkt pres fra både næringsstofudledningen fra landbruget, klimakrisen og invasive arter. DTU Aquas eksperter tager os med i felten og i laboratoriet, når de fortæller, hvad der er på spil i programserien Klimakoks på TV 2 Bornholm.

Miljø og forurening Fødevarer, fisk og landbrug
Af Anne Trap-Lind
08 JAN

Droner kan præcist og i stor skala kortlægge ålegræs

Over fire år har DTU Aqua-forskere undersøgt, hvordan man kan udvikle den bedste teknologi til at holde øje med havets skove, ålegræsset. Særligt droneoverflyvninger er blevet testet, og droner viser sig at kunne levere præcision og stort overblik over f.eks. Natura 2000-områder, konkluderer slutrapporten. 

Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi
Drone filmer vegetation på havbund. Foto: Aris Thomasberger
03 JAN

Ph.d.-forsvar om droneteknologi til overvågning af ålegræs

Den 12. januar 2024 forsvarer Aris Thomasberger sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online og på DTU Aqua i Nykøbing Mors.