VÆLG INTERVAL
21 OKT

Her er de vigtigste levesteder for fisk i indre danske farvande

Ny kortlægning viser, hvilke områder der bør tages særligt hensyn til for at fremme fiskebestandene.

Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
18 OKT

Ny teori om fiskeriøkologi og fiskebestandenes udvikling

DTU-forsker lancerer en ny teori til modellering af fiskebestande og fiskesamfund og anvender den på aktuelle problemstillinger inden for fiskerividenskab.

Fiskeri og fiskebestande Økosystemer Matematisk modellering
12 SEP

Ph.d.-forsvar om, hvordan marine fiskesamfund reagerer på miljøpåvirkninger

Fredag den 27. september 2019 forsvarer Esther Beukhof sin ph.d.-afhandling på DTU i Lyngby.

Fiskeri og fiskebestande Havforskning Økosystemer
27 AUG

Havøkologi-prognoser er nyt værktøj i klimatilpasningen

DTU-forsker udvikler kortsigtede prognoser for livet i havet, som kan hjælpe fiskeriet med at tilpasse sig klimaforandringerne.

Fiskeri og fiskebestande Havforskning Klimaændringer
20 MAJ

Mød DTU Aqua på Naturmødet 23.-25. maj 2019

Spidshalet langebarn, tungehvarre, knurhane og troldkrabbe. Det er nogle af de mange fisk og skaldyr, som DTU Aqua har med på sin stand på Naturmødet i Hirtshals, hvor...

Fiskeri og fiskebestande Fisk og skaldyr
07 MAR

Første vurdering af Vadehavets muslingebestand i 10 år

Droner og forskere har registeret muslinger og invasive østers i Vadehavet, så der nu er tal på, hvor store bestandene er.

Fisk og skaldyr Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
18 FEB

Jomfruhummerfiskeri kan optimeres med trawlændringer

Ændringer foran og inde i trawlen kan hjælpe jomfruhummerfiskeriet med at leve op til EU’s landingsforpligtelse, konkluderer ph.d.-afhandling.

31 JAN

Ferskvandspris til fiskeplejekonsulent Jan Nielsen

Fiskeplejekonsulent Jan Nielsen, DTU Aqua har fået Wesenberg-Lund Prisen for sin mangeårige indsats for danske vandløb

Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
24 JAN

Forskningsseminar om at mindske fiskespild

Et forbud mod udsmid af uønsket fangst, discard, er trådt i kraft. Forskere, fiskere, forvaltere og miljøorganisationer mødes på DTU for at dele viden

08 JAN

DTU Aquas direktør er ny præsident for ICES

Institutdirektør Fritz Köster er præsident for Det Internationale Havundersøgelsesråd i de kommende tre år

Nyhedsmail fra DTU Aqua

Få besked pr. mail, når der er nyt fra DTU Aqua

Ved tilmelding accepterer du, at DTU opbevarer din mailadresse. Vi bruger den kun til at sende netop dette nyhedsbrev, og vi giver ikke andre adgang til den. Du kan afmelde nyhedsbrevet her, hvorefter din mailadresse automatisk slettes.

Nyheder fra DTU Aqua