På isen i minus 28 grader

tirsdag 19 jun 12
|
af Line Reeh

Kontakt

Torkel Gissel Nielsen
Professor
DTU Aqua
35 88 34 94

Indslag på TV 2 Bornholm om  DTU Aqua-studerende Laila Espersen på feltarbejde i Grønland.

Laila Espersen er studerende på DTU Aquas kandidatuddannelse i Akvatisk Videnskab og Teknologi.

I forbindelse med sit speciale har hun været på feltarbejde på Arktisk Station i Grønland i tre måneder, for at undersøge, hvordan olieforurening påvirker de små organismer i bunden af havets fødekæde. Hun fortæller om sine oplevelser i Grønland i et indslag sendt på TV2 Bornholm. Laila er oprindeligt fra Vestermarie på Bornholm.

Fik lette forfrysninger

Da Laila og hendes to medstuderende ankom i starten af marts fik hun lette forfrysninger på benene allerede på rejsen op, fordi hun kun havde cowboybukser på og gik en tur uden for lufthavnen i solskin. Siden har hun tilbragt mange dage på isen i minus 28 graders kulde sammen med to lokale fangere for at få prøver med hjem, som hun skal bruge til sit speciale på uddannelsen Akvatisk Videnskab og Teknologi.

"Det var en kæmpe oplevelse at lære at klare sig i naturen deroppe. Man får virkelig perspektiv på tingene og mærker, hvor små vi mennesker er, og hvor stor naturen er. Jeg har fået en enorm respekt for de lokale fangere Abel og Johannes, som vi arbejdede sammen med på isen, og det har været virkelig forfriskende at få flyttet nogle fordomme om, hvordan Grønland og grønlændere er, siger hun. 

 Se indslaget med Laila Espersen. Det varer 2:46 minutter.