Foto Line Reeh

Mange oplevede Dana

fredag 24 apr 15
|
af Line Reeh

Kontakt

Line Reeh
Chefkonsulent, Kommunikation & Innovation
DTU Diplom
31 96 49 29

Dana:

DTUs havforskningsskib Dana er 78 meter langt og bygget i 1980-81 på Århus Værft. Det er forsynet med blandt andet udstyr til trawlfiskeri på agterdækket og har forskelligt kommunikations- og navigationsudstyr.

Dana er Danmarks eneste oceangående havforskningsskib. Ud over faste opgaver i Østersøen, Nordsøen og Norskehavet, sejler Dana også jævnligt ved Grønland, og skibet har netop været i Sargassohavet for at undersøge ålens tilbagegang.

Dana er nummer fire i rækken af danske havforskningsskibe ved navn Dana.

Glade og nysgerrige nordjyder fik et kik ind i havforskningens spændende verden, da DTU's store forskningsskib inviterede offentligheden indenfor. Det skete i anledning af Forskningens Døgn i Hirtshals.

Forskere og besætning bød den 23. april 2015 velkommen om bord på Danmarks største havforskningsskib Dana til et kik ind i en verden, som normalt ikke er åben for offentligheden. DTU's Dana har hjemhavn i Hirtshals, hvor der var åbent skib i anledning af Forskningens Døgn i Hjørring kommune.

Foto Line Reeh
Borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt åbner Forskningens Døgn ved Dana i Hirtshals. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
Velkommen om bord! To dusin forskere, teknikere og biologassistenter og 11 besætningsmedlemmer stod klar på Danmarks største havforskningsskib, Dana, til at fortælle om DTU Aquas forskning, skibet og arbejdet til havs. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
Om formiddagen var 80 elever fra ungdomsuddannelser i Hjørring Kommune på besøg på Dana og på Nordsøen Forskerpark. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
Om eftermiddagen var der åbent skib for offentligheden fra 14-20, hvor der var oplevelser for både børn og voksne i fiskelaboratoriet, hvor man kunne høre om, hvordan resultater fra Danas togter i Østersøen, Nordsøen og Norskehavet bliver til fiskekvoter, og komme tæt på nogle af de mange forskellige fisk, som Dana får i nettet undervejs. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
Man må gerne røre!. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
På agterdækket kunne man møde DTU Aquas folk, der arbejder med redskabsteknologi og udvikling af selektive fiskeredskaber. Forsker Rikke Frandsen, DTU Aqua, fortæller om tejner. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
Forskerne havde taget masser af eksempler med på de fiskeredskaber, som de arbejder med, så der både var meget at se og røre ved.  Post.doc. Junita Karlsen viser en model af et jomfruhummertrawl. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
Styrmand Mark Ambech har fuldt hus på navigationsbroen. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
De nordjyske medier mødte talstærkt op på Dana. Her bliver specialkonsulent Karl-Johan Stæhr, der var arrangør af Forskningens Døgn på Dana, interviewet af Nordjyske til tv og avis. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
Borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt med Jesper Sandager, skipper på Dana, og førstemaskinmester Peter Caspersen. Foto Line Reeh
Foto Line Reeh
Skibsassistenter Sofie Dinesen og Dennis Christiansen holder varmen på den blæsende dag. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
Snak og fascination på fiskebroen. Foto Line Reeh.
Foto Line Reeh
Tak for besøget! Foto Line Reeh