Foto Rafael Gonçalves-Araujo

Nyt fra det nordligste

onsdag 17 aug 22

Kontakt

Arktisk kulstofreservoir og regnfulde dage på Nordpolen - Postdoc fra DTU Aqua Rafael Gonçalves-Araujo på forskningstur sender hilsen fra det allerhøjeste Nord..

Vi er glade for denne måned at kunne sende hilsner og billeder fra den allernordligste del af vores planet. Det er Postdoc fra DTU Aqua Rafael Gonçalves-Araujo, der lige nu udforsker det centrale Arktis Ocean og besøger Nordpolen.

Rafael Gonçalves-Araujo deltager i The Arctic Ocean Cruise 2022, 19. juli til 23. august, ledet af Norwegian Polar Institute.

Forskerholdet nåede Nordpolen den 28. juli. Rafael Gonçalves-Araujo benyttede lejligheden til at tage nogle billeder med DTU-logoet på og sende sine hilsner sammen med nogle mere seriøse nyheder fra Nordpolen. Han fortæller, at det var ganske anderledes, end hvad de havde forventet at finde deroppe, da de ankom:

"Temperaturen var overraskende høj, omkring 0 til +1, og der var en relativt stor mængde vandløb, som kommer fra det tykke dække af havis, der smelter, og så regnede det endda!"

Formålet med togtet i det arktiske hav er at indsamle nye observationer fra Amundsen- og Nansenbassinerne. Det er vigtige informationer at indhente for at bedrive en bæredygtig forvaltning af havet omkring Arktis.

Indsamling af nye observationer fra Amundsen- og Nansenbassinerne

Det arktiske havkrydstogt har til formål at indsamle nye observationer fra Amundsen- og Nansenbassinerne, der er nødvendige for en bæredygtig forvaltning af det arktiske hav.

Rafael Gonçalves-Araujo deltog i krydstogtet for at indsamle prøver til analyse af opløst organisk stof, som vil blive brugt til at give information om fordeling og dynamik af det store kulstofreservoir i det arktiske hav, samtidig med at dets egnethed som et hydrografisk sporstof vurderes.

Foto: privat