Foto Mikael Van Deurs

Lyt til havforskerne: To podcasts går både dybt og kystnært

mandag 10 okt 22

Kontakt

Torkel Gissel Nielsen
Professor
DTU Aqua
35 88 34 94

Kontakt

Jon Christian Svendsen
Seniorforsker
DTU Aqua
93 51 16 63

Hvordan ville en verden uden vandlopper være? Kan kunstige stenrev bevare både vores kyster og livet i havet? To aktuelle spørgsmål i havforskningen, som bliver besvaret af to af DTU Aquas forskere i hver deres nye podcasts fra dels IDA Bioscience, dels Velux Fonden.

DTU Aquas forskning i livet havet, fiskebestande og marine økosystemer spænder bredt. I to nye podcasts produceret af dels IDA Bioscience, dels af Velux Fonden fortæller to af DTU Aquas forskere, Torkel Gissel Nielsen og Jon C. Svendsen, henholdsvist om vandloppernes helt centrale rolle i det globale økosystem og om kunstige stenrev, der både kan beskytte vores kyster og livet under overfladen tæt på.

🎧 Lyt til En verden uden vandlopper

DTU Aquas professor, Torkel Gissel, der har beskæftiget sig med vandloppers betydning for de marine økosystemer, tager i podcasten lytteren med ned i dybet, hvor vandlopperne står på bunden i måneder, før de igen dukker op til havoverfladen og spiser sig mætte i alger for så igen at dykke. En vigtig cyklus for det store økosystem >>

Så hvordan ville en verden uden vandlopper være - hør her

Podcasten En Verden Uden Vandlopper er produceret af fagforeningen IDA Bioscience og tilrettelagt af Anneliese Christensen.

🎧 Lyt til genskabelsen af stenrev

DTU Aquas seniorforsker Jon C. Svendsenleder projekt BARREEF, der er et kystbeskyttelsesprojekt. I podcasten tager Jon C. Svendsen lytteren med til Thorup Strand på Fyn, hvor han fortæller, hvordan etablering af kunstige stenrev i det kystnære hav vil være en måde at tage kampen op mod erosionen af vores kyster, samtidig med at man kan styrke biodiversiteten i havet >>

Hør her hvordan 

Podcasten Ud i Det Blå er produceret af Velux Fonden og tilrettelagt af Emil Rasmussen.

FOTO: Mikael Van Deurs