Laboratoriearbejde på havforskningsskibet Dana. Foto: Line Reeh

Kandidatuddannelsen i Akvatisk Videnskab og Teknologi styrker sin klimaprofil

mandag 13 apr 15

Akvatisk Videnskab og Teknologi

Kandidatuddannelsen i Akvatisk Videnskab og Teknologi beskæftiger sig med akvakultur, fiskeri, oceanografi og forvaltning af akvatiske ressourcer. Uddannelsen fokuserer på de udfordringer, der er forbundet med bæredygtigt fiskeri og akvakultur, klima- og miljøforandringer samt bevarelsen af sunde økosystemer i hav, søer og vandløb.

 

Læs mere om kandidatuddannelsen i Akvatisk Videnskab og Teknologi på dtu.dk

 

Kontaktperson: Studieleder Marja Koski, tlf. 35 88 34 07, studentinfo@aqua.dtu.dk

Climate-KIC

Læs mere om Climate-KIC Master Programme på dtu.dk

 

Kontaktperson: Education lead Line Gry Knudsen, tlf. 25 15 01 27, line@climate-kic-nordic.org

 

EIT Climate-KIC logo

 

 

Climate-KIC is supported by the EIT - a body of the European Union 

 

Studerende på Akvatisk Videnskab og Teknologi får nu mulighed for at give deres uddannelse en særlig klimaprofil. Det sker gennem Climate-KIC-programmet, som blandt andet byder på sommerskole i tre europæiske lande og studieophold i udlandet

Kommende studerende på kandidatuddannelsen i Akvatisk Videnskab og Teknologi kan fra i år søge om at blive en del af Climate-KIC-programmet som et supplement til deres kandidatuddannelse. Programmet giver de studerende særlige muligheder for at arbejde kreativt og innovativt med løsninger på klimaudfordringerne i løbet af de to år, som en kandidatuddannelse tager.

Når den studerende har gennemført Climate-KIC-programmet, får vedkommende et Climate-KIC-certifikat som tillæg til sit eksamensbevis.

Unikke muligheder for netværk og samarbejde

Climate-KIC-programmet giver den studerende unikke muligheder for at skabe netværk og arbejde sammen med virksomheder, fordi programmet giver adgang til EU’s største partnerskab mellem offentlige og private aktører indenfor klimatilpasning.

For at få Climate-KIC-certifikatet skal den studerende deltage i:  

  • Fem ugers sommerskole med fokus på klimainnovation og besøg i tre forskellige lande i Europa
  • Særlige seminarer og foredrag
  • Seks måneders ophold i udlandet som en del af kandidatuddannelsen
  • Kurser, der komplementerer kandidatuddannelsen

Desuden skal den studerendes speciale handle om klima og entreprenørskab  Alle aktiviteter i programmet er gratis, men der er et begrænset antal pladser. Næste ansøgningsfrist er 1. oktober 2015. Der er ansøgningsfrist hvert år i april og oktober.

EU-certificeret program

Climate-KIC er et af indtil videre tre initiativer, som er etableret under EU-organet European Institute of Innovation and Technology (EIT). EIT bringer førende uddannelsesinstitutioner, forskningslaboratorier og virksomheder sammen for at danne såkaldte Knowledge and Information Communities (KIC). DTU huser klimainnovationscenteret Climate-KIC Nordic. 

Otte kandidatuddannelser på DTU blev i januar 2015 certificeret til at gennemføre Climate-KIC-programmet. For at få certificeringen skal uddannelserne blandt andet kunne dokumentere omfattende undervisning i entreprenørskab, integreret og innovativ ’learning-by’doing’-undervisning samt international og organisatorisk mobilitet i europæisk og global sammenhæng.