Havn til Folkemøde

Skarv, sæl og fremmede fisk på Folkemødet

onsdag 15 jun 16
|

Kontakt

Mads Christoffersen
Specialkonsulent
DTU Aqua
35 88 34 66

Om Fiskepleje:

Formålet med fiskeplejen er at bevare og genskabe naturlige fiskebestande i vandløb, søer og kystområder. Fiskeplejen gavner dermed både naturen og lyst- og fritidsfiskere. Fiskeplejen finansieres af de indtægter, som NaturErhvervstyrelsen modtager fra salg af lyst- og fritidsfiskertegn. Marin fiskepleje udfører projekter inden for forskning og rådgivning om fisk og deres levesteder i kystnære områder. De fleste projekter udføres i tæt samarbejde med lokale lyst- og fritidsfiskere. 
www.fiskepleje.dk

Fangstjournalen 

Gratis app. Registrer dine fangster for din og fiskenes skyld
https://fangstjournalen.dtu.dk/

Viden og debat om rekreativt fiskeri, det kystnære miljø og udfordringer for de fiskebestande, der lever langs kysterne i Danmark 

I Dansk Amatørfiskerforeningens telt på Kirkepladsen (K6) kan man under Folkemødet møde Fiskeplejekonsulent Mads Christoffersen, DTU Aqua til en snak om arbejdet med at bevare og genskabe sunde fiskebestande langs kysterne. Hør om, hvorfor man udsætter bl.a. ål og pighvar. Eller kom og drøft de udfordringer, som de kystnære fiskebestande møder fra skarver, sæler og fra helt nye trusler, som den invasive sortmundede kutling, der lige nu spreder sig langs de danske kyster.

Det er muligt at blive opdateret på den nyeste viden fra forskningen i rekreativt fiskeri med stang, ruse og garn, og selv at holde sig opdateret via Fiskeplejens hjemmeside som også præsenteres på Folkemødet. En introduktion til den gratis app Fangstjournalen er også mulig. Den kan man bruge til at holde styr på og registrere sine fisketure - og samtidig give videnskaben en hånd med vigtig viden om vores fiskebestande.

Paneldebat

Lørdag d. 18/6 fra kl. 15-15.30 medvirker Fiskeplejekonsulent Mads Christoffersen, DTU Aqua i en paneldebat på Kirkepladsen (K6) sammen med formand for Dansk Amatørfiskerforening Kaj Poulsen om Fiskeplejen og arbejdet for bevarelse af den kystnære fritidsfiskerkultur, nøglefiskere, optælling af fiskearter og udsætning af fiskeyngel, se mere i linket herunder:
https://kalender.brk.dk/event/user-view/18057?redir=

Foto øverst: Mads Christoffersen

Folkemødet 2016

Folkemødet i Allinge er en unik platform med åbne debatter, hvor politikerne møder borgere, erhvervsfolk og organisationer under uformelle former på Bornholm. Folkemødet varer fra torsdag d. 16 til søndag d. 19. juni 2016
https://www.folkemoedet.dk/Sider/default.aspx
https://www.aqua.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7B56AD16E0-3217-41D9-81FE-7AB86335FCF0%7D
1 DECEMBER 2020