Guidede ture på Dansk Skaldyrcenter og ved Limfjorden. Foto: Morsø Turistbureau - Destination Mors

Oplev DTU’s forskning i skaldyr og tang ved Limfjorden

onsdag 23 jun 21

Spørgsmål om tilmelding m.v.

Morsø Turistbureau
Havnen 4
7900 Nykøbing Mors
Tlf. 97 72 04 88
mt@visitmors.dk

Her ligger Dansk Skaldyrcenter

Dansk Skaldyrcenter
Øroddevej 80
7900 Nykøbing Mors
Se placering på Google Maps

Hvis din sommerferie går til det nordvestlige Jylland, kan du besøge Dansk Skaldyrcenter og komme på guidet tur på land og til vands.

Dansk Skaldyrcenter på øen Mors i Limfjorden er både et forskningscenter og et formidlingscenter. Til daglig arbejder forskerne blandt andet på at finde de bedste metoder til opdræt af muslinger, østers og tang til menneskeføde, husdyrfoder og vandrensning, men i skolernes sommerferie åbner Dansk Skaldyrcenter dørene – og Limfjorden – for publikum. 

Resten af året kan man deltage i østerssafari og køkkenarrangementer eller komme på besøg efter nærmere aftale. 

Fælles for Dansk Skaldyrcenters publikumsaktiviteter er, at man både får en oplevelse og bliver klogere. Alle turene starter på Dansk Skaldyrcenter, Øroddevej 80, 7900 Nykøbing Mors. Tilmelding er nødvendig – se under de enkelte arrangementer. 

Sommeraktivteter på Dansk Skaldyrcenter 2021


Guidet rundvisning på Dansk Skaldyrcenter

Turen giver et unikt indblik i den forskning, der foregår på Dansk Skaldyrcenter. Du kommer rundt i klækkerierne, hvor hummer og østers kommer til verden, og får mulighed for at høre om den nyeste forskning i søstjerner, tang og blåmuslinger. Desuden er der smagsprøver på madvarer fra Limfjorden.

Tidspunkt: Tirsdage kl. 10.00 fra 6. juli 2021 til 3. august 2021
Varighed: ca. 1 time
Pris: 125 kr. pr. person 
Tilmelding på visitmors.dk 

Biologi i strandkantenBiologi i strandkanten

Med waders, net og spand kommer du med på jagt i Limfjorden. Der er vandkikkert med på turen, og fangsten samles i små akvarier. En biolog fra Dansk Skaldyrcenter fortæller om fundene, som kan studeres nærmere under lup. Dette er en tur på børnenes præmisser, men den er mindst lige så spændende for de voksne. 

Tidspunkt: Fredage kl. 10 fra 9. juli 2021 til 6. august 2021
Varighed: ca. 1 time
Pris: 125 kr. pr. person
Tilmelding på visitmors.dk

Biologi i bølgehøjdeGrand Tour: Biologi i bølgehøjde

Denne tur foregår både på land og på Limfjorden. Turen starter med besøg i Danmarks eneste landbaserede østersklækkeri på Dansk Skaldyrcenter og fortsætter til hummeropdrættet og væksthallen, hvor der forskes i bl.a. krabber, søpunge, tang, østers og muslinger. Der er også prøvesmagning på madvarer fra Limfjorden. Derefter går turen ud på Limfjorden med en af Dansk Skaldyrcenters både for at se et opdrætsanlæg med blåmuslinger – en tur med skumsprøjt og fjordluft!
  
Tidspunkt: Torsdage kl. 13.00 fra 1. juli 2021 til 5. august 2021
Varighed: ca. 2½ time
Pris: 325 kr. pr. person
Tilmelding på visitmors.dk