VÆLG INTERVAL
29 NOV

Ph.d.-forsvar om konsekvensen af spærringer i vandløb for ferskvandsfisk

Den 6. december 2019 forsvarer Kim Birnie-Gauvin sin ph.d.-afhandling på DTU Aqua i Silkeborg.

22 NOV

Ny professor i statistisk modellering

Anders Nielsen er udnævnt til professor på DTU i statistisk modellering af fiskebestande og havets økosystemer.

Fiskeri og fiskebestande Matematisk modellering Statistik
13 NOV

Tun i dansk farvand – forskere mærkede mange tun i 2019

I 2019 har DTU-forskere igen mærket tun i Skagerrak i samarbejde med frivillige lystfiskere.

05 NOV

Ny professor i kemisk oceanografi

Colin Stedmon er udnævnt til professor på DTU i havets kemiske sammensætning.

Havforskning Klimaændringer Organisk kemi
30 OKT

Forskere og industri deler viden om miljøvenligt fiskeopdræt

Deltagere fra hele verden fik på 5. NordicRas Workshop bl.a. indsigt i nogle af verdens største recirkulationsanlæg med landbaseret fiskeopdræt.

Hav- og dambrug Fisk og skaldyr Spildevand og vandafledning
21 OKT

Her er de vigtigste levesteder for fisk i indre danske farvande

Ny kortlægning viser, hvilke områder der bør tages særligt hensyn til for at fremme fiskebestandene.

Fiskeri og fiskebestande Økosystemer
18 OKT

Ny teori om fiskeriøkologi og fiskebestandenes udvikling

DTU-forsker lancerer en ny teori til modellering af fiskebestande og fiskesamfund og anvender den på aktuelle problemstillinger inden for fiskerividenskab.

Fiskeri og fiskebestande Økosystemer Matematisk modellering
16 OKT

DTU forstærker samarbejde med australsk universitet

Ny partnerskabsaftale mellem DTU og University of Queensland styrker samarbejdet inden for bl.a. sundhedsteknologi.

16 OKT

Det ser dystert ud for torsken i den østlige Østersø

Dårlige iltforhold, manglende føde og flere parasitter overført fra gråsæler påvirker i dag torsken i den østlige Østersø mere end fiskeriet.

Fødevarer, fisk og landbrug
09 OKT

FastTrack: Håb om bedre redskaber i flere typer fiskeri

Samarbejdet mellem fiskere, vodbindere, forvaltere og DTU Aqua har ledt til udvikling af ikke mindre end 19 nye redskabsdesigns.

Fødevarer, fisk og landbrug

Nyhedsmail fra DTU Aqua

Få besked pr. mail, når der er nyt fra DTU Aqua

Ved tilmelding accepterer du, at DTU opbevarer din mailadresse. Vi bruger den kun til at sende netop dette nyhedsbrev, og vi giver ikke andre adgang til den. Du kan afmelde nyhedsbrevet her, hvorefter din mailadresse automatisk slettes.

Nyheder fra DTU Aqua