Dambrug, Niels Lorentzen

Temadag om fiskesygdomme i dambrug

onsdag 29 nov 23

Kontakt

Niels Lorenzen
Professor
DTU Aqua
25 52 07 30

Få nyeste viden om forebyggelse af yngeldødelighed (YDS) i dambrug, bliv opdateret på fiskesygdomme som BKD og IHN og hør om muligheder for at fjerne antibiotikarester i udløbsvand ved brug af træflisfiltre på online-temadagen om fiskesygdomme i dambrug.

DTU Aqua og Dansk Akvakultur Producentorganisation inviterer til en online-temadag om forebyggelse og behandling af fiskesygdomme i dambrug.

Temadagen foregår online på Teams onsdag den 6. december fra 13:00 – 16:10

Online-infomødet er for alle interesserede og deadline for tilmelding er mandag den 4. december på mail til brian@danskakvakultur.dk

Efter tilmelding modtager du et link til temadagen.

Dagens temaer
På temadagen vil vi orientere om resultaterne fra projekterne Sundt Dambrug og PRVent, nyt om BKD samt en status på IHN.

Projekt Sundt Dambrug, som er et EHFAF-projekt, har fokus på at forebygge yngeldødelighed (YDS) og rødpletsyge (RMS) og på at undersøge muligheder for at fjerne antibiotikarester i udløbsvand ved brug af træflisfiltre.

Projekt PRVent, et GUDP-projekt, har til formål at udvikle nye diagnostiske metoder til tidlig påvisning af PRV-3 infektion og at reducere misfarvning af ørredfileter som følge af PRV-3.

De to projekter er gennemført af DTU Aqua i samarbejde med en række aktører.

Læs mere og download programmet for temadagen

Læs mere om Diagnostik af sygdomme hos fisk og skaldyr på DTU Aqua

Foto: Dambrug, DTU Aqua