Torkel Gissel Nielsen i Ghana (t.v.) og i Diskobugten, Grønland

Podcast: Livet i havet i forandring

onsdag 15 jun 22
|

Kontakt

Torkel Gissel Nielsen
Professor
DTU Aqua
35 88 34 94

I ny podcast fortæller professor Torkel Gissel Nielsen om havets fødekæder, og hvordan de påvirkes af klimaforandringer og forurening.

Hvordan fungerer fødekæderne i havet – fra Arktis til troperne? Og hvordan bliver de påvirket af naturlige og menneskeskabte forandringer? Det er kernen i professor Torkel Gissel Nielsen forskning.

Podcastserien "Lyden af Videnskab" har været på besøg på DTU Aqua og interviewet ham om hans arbejde og særlige fokus på havets mikroskopiske liv. De mindste organismer – mikroorganismer, alger og dyreplankton – udgør grundlaget for fødekæderne og spiller dermed en afgørende rolle i hele økosystemet. 

Podcasten er med i DTU Aquas forsøgsfaciliteter. Her dyrkes der alger og vandlopper, som bl.a. indgår i kontrollerede undersøgelser af, hvordan fødekæderne påvirkes af klimaforandringer og forurening fra f.eks. plast og kviksølv. Podcasten fortæller også om Torkel Gissel Nielsens aktuelle forskning i Vestgrønland og Vestafrika og om arbejdet som marinbiolog i felten til lands og til vands.

Hør podcasten "Livet i havet i forandring"