Profil
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2016
Børn på besøg på Dana.
30 MAJ

Livet under vandoverfladen på Naturmødet

Den 26.-28. maj 2016 deltog DTU i Naturmødet i Hirtshals. Med oplæg og debatter på mødets store scener - og med Åbent Skib på DTU's store havforskningsskib, Dana.

Havforskning
Fiskeudstilling på Dana. Foto: Line Reeh.
19 MAJ

Mød DTU på Naturmødet i Hirtshals 26.-28. maj 2016

Få en snak med DTU Aquas forskere, når de deltager i debatter om havets ressourcer, og kom ombord på Danmarks største havforskningsskib i forbindelse med Naturmødet i Hirtshals. 

2015
Besøgende på Dana. Foto: Line Reeh
24 APR

Mange oplevede Dana

Glade og nysgerrige nordjyder fik et kik ind i havforskningens spændende verden, da DTU's store forskningsskib inviterede offentligheden indenfor. Det skete i anledning af Forskningens Døgn i Hirtshals.

Havforskning Fiskeri og fiskebestande
2014
Forside af filmen "Dansk Åleekspedition 2014".
04 JUL

Se film om Dansk Åleekspedition 2014

Der er garanteret høj nørdfaktor, skumsprøjt og ålelarver i filmen om DTU's havforskningsskibs Danas ekspedition til Sargassohavet i marts og april 2014. Filmen, der varer 13 minutter, kan nu ses online.

Ål. Foto: Michael Ingeman.
17 MAR

Ålen - Et overblik

Samtidigt med at forskerne på Dansk Åleekspedition 2014 sætter net ud i Sargassohavet, giver vi hér i en artikel fra Aktuel Naturvidenskab et samlet overblik over, hvad vi ved, og især ikke ved, om den truede ål.

Havforskning Hav- og dambrug Fiskeri og fiskebestande Fisk og skaldyr
Foto: Line Reeh, DTU Aqua
28 FEB

Dansk åleekspedition sætter kurs mod Sargassohavet

Danmarks største havforskningsskib, Dana, sejler fredag den 28. februar 2014 kl. 12 fra Hirtshals med kurs mod Sargassohavet ud for Floridas kyst. Her skal danske forskere undersøge, hvilken rolle klimabetingede ændringer i ålens gydeområder spiller for ålens voldsomme tilbagegang i Europa. Ekspeditionen varer to måneder.

Havforskning