Pimlapas Leekitcharoenphon

Pimlapas Leekitcharoenphon

Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Genetisk Epidemiologi

Danmarks Tekniske Universitet

Henrik Dams Allé

Bygning 204, rum 114

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 35 88 63 41
E-mail pile@food.dtu.dk
ORCID 0000-0002-5674-0142
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2022
DK: Agarplade (antibiotikaresistens). Foto:  Mikkel Adsbøl | EN: agar plate (antibiotic resistance). Photo:  Mikkel Adsbøl
05 APR

Lær mere om helgenomsekventeringsanalyse

Deltag i en tredages workshop om helgenomsekventeringsanalyse indenfor mikrobiel diagnostik, identifikation og klyngeanalyse den 22.-24. juni 2022.

Fødevaresikkerhed Fødevarer, fisk og landbrug Medicinske apparater og systemer Computerberegning
2018
Photo: Colourbox.com
14 MAR

Onlinekursus fra DTU blandt verdens bedste

Et gratis onlinekursus fra DTU Fødevareinstituttet om helgenomsekventering er udnævnt som et af de 20 bedste nye MOOC e-læringskurser i verden for 2017.

Bakterier og mikroorganismer Gener og genomer Fødevaresikkerhed
2017
Photo: Colourbox.com
02 AUG

Lær om helgenomsekventering – helt gratis

Med bare nogle få klik med musen kan studerende i hele verden få adgang til et gratis onlinekursus om helgenomsekventering – en metode som hurtigt og relativt billigt kan kortlægge mikroorganismers totale DNA-profil ved hjælp af online redskaber. Kurset introducerer de studerende til helgenomsekventeringsteknikker, som har revolutioneret...

Gener og genomer Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Centers for Disease Control and Prevention
29 MAJ

Stor global interesse i online kursus om antibiotikaresistens

På ét år har mere end 14.000 kursister fra hele verden lært om, hvordan bakterier udvikler og spreder resistens, og hvordan man tester bakterier for resistens. Det er sket via et gratis online kursus, som er udviklet på DTU Fødevareinstituttet. Instituttet har yderligere to online kurser i støbeskeen.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed
2016
Image: DTU Fødevareinstituttet
29 MAR

Viden om bakteriers oprindelse og spredning kan forebygge sygdomme

Salmonella Typhimurium DT104 er en aggressiv type bakterie, der er særlig problematisk, fordi den har udviklet resistens overfor en række antibiotika og haft evne til hurtigt at sprede sig globalt. Ved hjælp af ny teknologi er det lykkedes forskere fra DTU Fødevareinstituttet at spore bakterien tilbage til dens oprindelse og afdække...

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug
2015
Photo: National Food Institute, Technical University of Denmark
14 JAN

Den bedste måde at bestemme salmonellatype med helgenomsekventering

Der findes adskillige metoder til at analysere data fra helgenomsekventering, men der er ikke udpeget én bestemt, som kan bruges universelt til at bestemme salmonellabakteriers type. Et ph.d.-projekt i DTU Fødevareinstituttet har vurderet, hvilke metoder der er bedst egnede til forskellige formål og udviklet et online analyseredskab...

Gener og genomer Bioteknologi og biokemi Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Computerberegning
2014
Foto: DTU Fødevareinstituttet
11 AUG

Ph.d.-forsvar om metoder til hel-genom-sekventering

DTU Fødevareinstituttet inviterer til Pimlapas Leekitcharoenphons ph.d.-forsvar om metoder til hel-genom-sekventering. Forsvaret foregår den 25. august 2014 kl. 14.00.

Fødevaresikkerhed Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Gener og genomer
2013
Elite Forsk
07 FEB

Eliteforsk-pris til DTU-professor

I dag modtager professor Ulrik Lund Andersen, DTU Fysik, en af Uddannelsesministeriets fem EliteForsk-priser på Glyptoteket i København. Han modtager prisen som en anerkendelse af sit arbejde med kvanteoptik.

Kvanteteori og atomfysik Innovation og produktudvikling