Egon Bech Hansen

Egon Bech Hansen

Professor

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Tarmbakterier og Sundhed

Danmarks Tekniske Universitet

Henrik Dams Allé

Bygning 202, rum 1250

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2022
Photo: Colourbox.com
31 OKT

CRISPR – et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion

CRISPR kan præcist og hurtigt bidrage til udviklingen af nye plantebaserede fødevarer og bør i højere grad ligestilles med fødevarer, der er blevet til ved hjælp af konventionelle forædlingsteknikker, skriver forskere fra DTU Fødevareinstituttet i Fagbladet Ingeniøren.

Fødevareteknologi Fødevarer, fisk og landbrug Innovation og produktudvikling Bioteknologi og biokemi Gener og genomer Fødevareproduktion
2020
Mælk. Colourbox.com
22 SEP

”Nye” mælkesyrebakterier gør afrikansk kamelmælk sikker

Et DTU-ledet forskningsprojekt har fundet formlen for en frysetørret starterkultur, som afrikanske kamelmælksbønder kan bruge til at lave sikre, syrnede mælkeprodukter.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
2019
DK:  Blæretang. Foto: Colourbox.dk | EN: Bladderwrack. Photo: Colourbox.dk
02 DEC

Jagten på naturens egne tilsætningsstoffer

Aromaer, emulgatorer og konserveringsmidler fylder samlet set meget lidt i vores fødevarer, men gør en meget stor forskel for fødevarers smag, tekstur og holdbarhed. Forskere fra DTU Fødevareinstituttet er gået på jagt i fødevarernes egne byggesten for at udvikle nye, naturlige og bæredygtige tilsætningsstoffer.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion
2018
Image: DTU Fødevareinstituttet
01 JUN

Naturens forsvarsmekanismer kan mindske antibiotikaforbrug

Forskere på DTU har identificeret naturlige peptider, som bekæmper bakterier og derved mindsker behovet for brug af antibiotika.

Bakterier og mikroorganismer Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Produktionsdyr Sundhed og sygdomme
lactococcus proteinase
26 FEB

Konference kaster lys på mikrobielle ingredienser

Den nyeste viden om mikrobielle ingredienser bliver præsenteret på den første internationale konference om emnet, som løber af stablen i København fra den 2.-4. maj 2018. DTU Fødevareinstituttet er medarrangør af konferencen.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer
2017
Photo: Colourbox.com
25 SEP

Kartoffelskrald åbner guldgrube

Nyt forskningssamarbejde vil udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktion. Perspektiverne lover – udover en værdiforøgelse på op til faktor 1000 – også naturlige tilsætningsstoffer og bedre ressourceudnyttelse. Innovationsfonden investerer 14 mio. kr. i projektet.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Foto: colourbox.dk
03 MAR

Ingredienser – en diskret succeshistorie

Med 14 pct. af verdensmarkedet og en omsætning på op mod 35 mia. har dansk ingrediensindustri forholdsvis ubemærket udviklet sig til en sværvægter. Samtidig tegner der sig yderligere store muligheder for vækst. Derfor vil DTU styrke forskning og uddannelse på området.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevareteknologi Sundhedsfremmende stoffer Bakterier og mikroorganismer Enzymer og proteiner
Foto: colourbox.dk
03 MAR

Ingredienser – en diskret succeshistorie

Med 14 pct. af verdensmarkedet og en omsætning på op mod 35 mia. har dansk ingrediensindustri forholdsvis ubemærket udviklet sig til en sværvægter. Samtidig tegner der sig yderligere store muligheder for vækst. Derfor vil DTU styrke forskning og uddannelse på området.

2016
Foto: COLOURBOX
13 DEC

Flere og bedre ingredienser til krævende forbrugere

Nye grupper af købedygtige forbrugere øger behovet for bæredygtige og klimavenlige ingredienser, der gør maden bedre og mere holdbar. Forskning, uddannelse og innovation skal støtte dansk eksportsucces. Samlet set står danske virksomheder for 14 procent af verdensmarkedet for ingredienser.

Fødevarer, fisk og landbrug
Photo: Colourbox.dk
20 JUL

Afrikansk kamelmælk bliver mere sikker med dansk viden

Dansk viden om mælkeproduktion og fødevaresikkerhed gør i et DANIDA-finansieret projekt afrikansk kamelmælk mere sikker at drikke og sikrer en bedre udnyttelse af mælken gennem udvikling af metoder til videre forarbejdning. DTU Fødevareinstituttet står i spidsen for projektet, som har til formål at udvikle den lokale fødevaresikkerheds...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed Fødevareproduktion
2014
Tiltrædelsesforelæsning
13 OKT

Invitation til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Egon Bech Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 31. oktober 2014. Egon Bech Hansen vil tale om baggrund, status og perspektiver indenfor sin forskning i mikrobielle ingredienser for fødevarer og foder.

Fødevareproduktion Bakterier og mikroorganismer Fødevarekvalitet Fødevarer, fisk og landbrug