Fritz Köster. Foto: Ulrik Jantzen.

DTU Aquas direktør er ny præsident for ICES

tirsdag 08 jan 19

Kontakt

Friedrich Wilhelm Köster
Institutdirektør
DTU Aqua
35 88 30 00

Om Fritz Köster

Fritz Köster er uddannet fiskeribiolog.

Han har været direktør for DTU Aqua og det tidligere Danmarks Fiskeriundersøgelser siden 2007 og blev i 2011 desuden udnævnt til professor på DTU.

Fra 2002-2007 var han forskningschef for havfiskeri i Danmarks Fiskeriundersøgelser og før da ansat som forsker på Kiel Universitet og det tidligere German Federal Research Institute for Fisheries (nuThünen Institute).

Fritz Köster har en kandidatuddannelse og en ph.d.-grad fra Kiel Universitet. 

Download portrætfoto (foto: Ulrik Jantzen)

Institutdirektør Fritz Köster er præsident for Det Internationale Havundersøgelsesråd i de kommende tre år

Det Internationale Havundersøgelsesråd, ICES, er en international organisation, der koordinerer forskning og rådgiver EU og andre internationale og nationale myndigheder om fiskebestande, fiskeri og havøkologi samt menneskelige påvirkninger og bæredygtig udnyttelse af Nordatlanten og omkringliggende havområder. 

Organisationen vælger ny præsident hver tredje år, og Fritz Köster, DTU Aqua er blevet valgt til præsidentposten for de kommende tre år til udgangen af oktober 2021. Han afløser professor Cornelius Hammer fra Thünen Institute i Rostock. 

"Samarbejde bliver nøgleordet for ICES i de kommende år. Organisationen skal bl.a. samarbejde mere med universiteterne for at udvide sit videnskabelige fundament. ICES har traditionelt fokuseret på fiskeri og akvakultur, men inddrager i stigende grad andre menneskelige påvirkninger af havets økosystemer, og den udvikling skal styrkes", siger Fritz Köster om et af sine fokusområder som præsident for ICES. 

Organisationen har for nylig fået observatørstatus i FN, og det ser Fritz Köster som en anerkendelse af ICES’ globale rolle og organisationens videnskabelige standarder, arbejdsmetoder og produkter. 

"ICES har meget at tilbyde, og ved at styrke det internationale samarbejde med videnskabelige og rådgivende søsterorganisationer, som dækker Arktis, Middelhavet, Sortehavet og det nordlige Stillehav, kan vi bidrage til at sætte bæredygtig udnyttelse af havene yderligere på den globale dagsorden", siger Fritz Köster.

Hvervet som præsident for ICES varetager Fritz Köster samtidig med, at han er institutdirektør på DTU Aqua. 

Læs mere om den nye præsident for ICES på ices.dk (på engelsk)

Om ICES

ICES (International Council for the Exploration of the Sea) er en af verdens ældste internationale videnskabelige organisationer.

ICES har 20 medlemslande, mere end 160 internationale ekspertgrupper og et netværk af 5000 forskere, som koordinerer hav- og fiskeriforskning, håndterer internationale databaser, gennemfører analysearbejde og leverer ekspertviden til rådgivning.

ICES’ hovedkontor ligger i København og har 60 ansatte i sekretariatet.